Първата Tesla зарядна станция в България

През есента на миналата година стана ясно, че в началото на 2020 американският производител на електрически автомобили възнамерява да разшири своя бизнес в Източна Европа. В края на януари вече има новина по темата, след като в Пловдив беше забелязана първата Supercharger зарядна станция на Tesla в България.

.

Информацията идва от сайта Investor, който пише, че съоръжението се намира на паркинга на пловдивския хотел „Империал“. Станцията е била готова още преди Коледа, но все още очаква официалното си откриване, а колонките са опаковани. Investor пише, че Илън Мъск изчаква с официалния анонс, за да може да бъдат завършени и станциите в Белград и Ниш.

Местоположението на станцията не е изненадващо, защото беше обявено още през 2017, а по този начин ще се улесни пътуването от Европа към Турция чрез новата мрежа на Балканите. На картата в сайта на компанията се виждат Supercharger локации в Сърбия, Босна и Херцеговина, Северна Македония, Гърция, Румъния, Унгария и Хърватия. Технологията позволява по-бързо зареждане в сравнение с домашните зарядни – за половин час Supercharger с мощност 120 kW може да осигури енергия за изминаване на 270 км.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

lucid hd7 reviews