Създадоха Софийски Авто Ретро Клуб

На 14 декември в хотел „Метрополитън“ се е провело учредително събрание за създаване на Софийски Авто Ретро Клуб. За председател на новата организация e избран Искрен Миланов, а общият брой учредители – 35 души, готови да дадат сърцето и времето си в името на целите на авто ретро движението у нас. Сред основните приоритети на клуба ще бъдат създаването на регистър на историческите превозни средства в България, организирането на календар от събития (изложения, паради и др.), както и стремежът към постигане на законодателни промени по отношение на експлоатацията и притежанието на превозни средства с историческо значение. В целите на сдружението влизат още подпомагане на дейностите по издирване, реставриване и колекциониране на редки марки/модели автомобили и мотоциклети – тъй като организацията далеч няма бъде ориентирана само към леки автомобили, но и към товарни автомобили, автобуси, специализирана техника, двуколесни превозни средства и др.

В Управителния съвет на Софийски Авто Ретро Клуб влизат колекционерите на класически автомобили Кирил Иванков и Красимир Симеонов, редакторът от списание AUTO BILD България Димитър Пешев, както и специалистът в рали спорта и ретро ралитата – Калин Дедиков. Клубът е отворен към набиране на нови членове и ще стимулира подпомагането обмена на информация между членовете на клуба и на клуба като цяло с други сродни организации от страната и чужбина.

От страна на медиите в Софийски Авто Ретро Клуб влизат още редакторът от сп. auto motor und sport Владимир Абазов, Иван Монев от Dizzyriders.bg, Иван Мутафчиев от AUTO BILD България, както и дългогодишният издател на списание „Автокласика и мотоциклети“ Маргарит Карабуров. Всички те ще работят активно с идеята да популяризират превозните средства с историческа стойност у нас.

Източник: autobild.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

lucid hd7 reviews