Шампионска титла за българин в международен дрифт шампионатат

Александър Язов спечели шампионската титла в международния дрифт шампионат Day of Champions 2021, който се проведе в 3 кръга в Сърбия. Алекс грабна две първи места в два от кръговете и направи класиране в топ 8 в последния, което му осигури достатъчно точки да остане на лидерското място в годишното класиране.
С тази победа Алекс добавя още една шампионска титла за българския моторспорт, постигната в чужбина и трета в личните му постижения извън България /Алекс е европейски шампион в King of Europe шампионата за 2013 и 2014 /.

Последният кръг, провел се през изминалия уикенд, премина с оспорвани директни елиминации и постоянно променящи се атмосферни условия. Пилотите трябваше да се справят с още затрудняващи фактори в директните си двубои с противниците. Въпреки, че Алекс не успя да се пребори за подиум, това направи неговият съотборник от BPRO Drift Team. Стефан Зашев направи страхотен финал и успя да заеме второто място на стълбичката. В този кръг отново взеха участие екипажи от Сърбия, Хърватска и Словения. Много нови пилоти също се включиха в състезанието, а Никола Илич от Сърбия успя да вземе победата в този последен кръг, като също така успя да спечели Сръбския Дрифт Шампионат, който се провежда успоредно с Day of Champions. 

В годишното класиране и TOP 8, екипажите от България успяха да превземат три места. На първо място Александър Язов, 3-то място спечели Виктор Атанасов – една от новите надежди на българския дрифт и Стефан Зашев, който зае 5-то място.

За следващата година организаторите на Day of Champions споделиха, че планират един от кръговете да се проведе в България – във Враца или Пловдив. Така проведен шампионат, с кръгове и в България през 2022 година, ще даде възможност на повече български фенове да се наслаждават на атрактивните му битки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

lucid hd7 reviews