Шампионска титла за българин в международен дрифт шампионатат

Александър Язов спечели шампионската титла в международния дрифт шампионат Day of Champions 2021, който се проведе в 3 кръга в Сърбия. Алекс грабна две първи места в два от кръговете и направи класиране в топ 8 в последния, което му осигури достатъчно точки да остане на лидерското място в годишното класиране.
С тази победа Алекс добавя още една шампионска титла за българския моторспорт, постигната в чужбина и трета в личните му постижения извън България /Алекс е европейски шампион в King of Europe шампионата за 2013 и 2014 /.

Последният кръг, провел се през изминалия уикенд, премина с оспорвани директни елиминации и постоянно променящи се атмосферни условия. Пилотите трябваше да се справят с още затрудняващи фактори в директните си двубои с противниците. Въпреки, че Алекс не успя да се пребори за подиум, това направи неговият съотборник от BPRO Drift Team. Стефан Зашев направи страхотен финал и успя да заеме второто място на стълбичката. В този кръг отново взеха участие екипажи от Сърбия, Хърватска и Словения. Много нови пилоти също се включиха в състезанието, а Никола Илич от Сърбия успя да вземе победата в този последен кръг, като също така успя да спечели Сръбския Дрифт Шампионат, който се провежда успоредно с Day of Champions. 

В годишното класиране и TOP 8, екипажите от България успяха да превземат три места. На първо място Александър Язов, 3-то място спечели Виктор Атанасов – една от новите надежди на българския дрифт и Стефан Зашев, който зае 5-то място.

За следващата година организаторите на Day of Champions споделиха, че планират един от кръговете да се проведе в България – във Враца или Пловдив. Така проведен шампионат, с кръгове и в България през 2022 година, ще даде възможност на повече български фенове да се наслаждават на атрактивните му битки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

lucid hd7 reviews