Планинско състезание „Раховец Лясковец 2020“ (Снимки и Видео)

Мирослав Ангелов от отбор Мегапорт е победител в осмото издание на Планинско състезание „Раховец Лясковец 2020”. Надпреварата е 3 кръг от шампионата по планинско изкачване.

Организатори на планинското състезание са Автомобилна федерация на България, Общините Горна Оряховица и Лясковец и СККА „Етър Рейсинг”.

Трасето, което трябваше да преминат състезателите е с дължина 3350 метра, с денивелация 210 метра и 7.5% наклон. Това е едно от най-техничните трасета в страната.

Победителят Мирослав Ангелов със своята Skoda Fabia R5 спечели и трите манша с общ резултат 6:21.750. Състезателят, който бе сочен за фаворит още преди началото на надпреварата, подобри миналогодишният си резултат от 6:46.898, когато отново триумфира с купата.

Битката за второто и третото място, обаче, беше много оспорвана. Втори тази година стана Косю Йорданов от „Грийн фокс моторс” с Renault Megane и общ резултат от 6:39.76 мин. Той спечели първото място и в клас НС3. Трети в генералното класиране е Искрен Веселинов от „Даниел Рейсинг” с Honda Civic и общ резултат 6:39.510 мин. Състезателят, който миналата година бе втори в генералното класиране, тази година спечели купата и в клас НС4.

Албум снимки от Deni Pavlova Photography

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

lucid hd7 reviews