VW Up GTI от Vilner Garage

Всеизвестно е, че добрите момичета обичат лоши момчета, но какво обичат лошите момчета? Отговорът е прост – лоши коли. Следващият автомобил, за който предстои да ви разкажем, няма мощен V12 под капака, нито зашеметяващо ускорение. Не е най-новото Porsche Turbo, нито някоя друга космическа совалка. Това е VW Up GTI. И ако случайно все още не сте видели снимките и се чудите с какво този автомобил заслужава вниманието ви, останете само още няколко реда и не поглеждайте към фотографиите, защото преди Vilner Garage да ви покажат как се пенсионират агенти под прикритие, ние ще разкажем историята…

Нищо не създава носталгия към автомобилите от 80-те години на миналия век повече от комбинацията пепитен плат, ръчни скорости и максимално опростен интериор. Сегашният VW Up GTI е модерният прочит на първото поколение модели Golf GTI, който остава в историята като третата най-добра кола на 80-те, благодарение на технологията за горивно впръскване, чрез която са постигнали мощ от 100 к.с. Връщайки се обратно в 21-ви век, интериорът на Up GTI е един от най-смелите и красиви сред класа си. Тартанът, в който са облечени седалките, червеното табло на пиксели и червените контрастни шевове на волана са изглежда точната формула да върнеш ретрото на мода. При това да изглежда сякаш е от колекция за този сезон.

Но нещо все пак липсва. Нещо отвън прави този Up GTI по-безличен от ярко червено Ferrari в петък вечер пред казиното в Монте Карло. А това трябваше да бъде променено. Агентът под прикритие трябваше да бъде пенсиониран.

“Разглеждах различни проекти в интернет, когато попаднах на един, направен от Milltek. Веднага разпознах себе си в него и пожелах да имам същия автомобил. Подобренията по конкретния VW Up GTI не бяха само оптични, имаше и доработки по двигателя, окачването, интериора.. Аз просто не се нуждаех от тях. Това, което истински ме грабна беше визията. Същия ден се свързах с Наско и го попитах дали може да преобрази и моя автомобил. Както виждате, колебания от негова страна не е имало.” – разказва с усмивка на лицето собственикът на автомобила.

“Не рядко ни се случва да имаме клиенти, които си харесват някой проект в интернет и идват при нас с идеята да направим техния автомобил едно към едно с този от снимките. Разбира се, това технически е невъзможно, защото артистът не може да не остави личен отпечатък върху творението си, а и все пак не е редно да копираме. Milltek са страхотна тунинг компания и проектът на VW Up GTI им се е получил много добре. “ – споделя Атанас Вилнер.

Vilner Garage взимат идеята за проекта от Milltek, а самият Вилнер пречупва всеки детайл през собствената си призма. И макар на пръв поглед колите да изглеждат еднакви, ако се загледате ще откриете почерка на ателието зад всяка една извивка. От разчупената форма на четириъгълниците, до подредбата им върху купето, този проект съчетава гениалността на Milltek и творческия талант на Vilner Garage.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

lucid hd7 reviews