Коли и Жени: Цвети Стоева

Аз съм Цвети! Котката на Mirafiori
На 32 години, от гр. София.

Като почти всички нас, и моята страст към автомобилите се зароди в детските години – предимно с играта Need For Speed и след това с филмите Fast And Furious. Представях си автомобилната общност пълна с лъскави бегачки, красиви жени, смели момчета и улични състезания. Години по-късно се оказа горе-долу така, но не съвсем.

Описвам себе си като BMW фенка. Даже когато някой ми каже „кола“ просто винаги си представям BMW, сякаш други марки не съществуват 😀 Не ме приемайте за някоя фанатичка – харесвам и други марки, просто в тази открих това, от което имам нужда зад волана. Тук е момента да ви запозная с моето половин BMW – Котмобила! E46 325ti – симпатично, малко компактче в абсолютно стриит вариант. С него вече няколко години подред караме на писта „Дракон“ в едномарковия шампионат на BMW Клуб България – BMW Cup. Тази година отново ще се включим!

На пистата се чувствам свободна! Харесва ми усещането да карам близо до лимита на възможностите си и тези на автомобила. Харесва ми да се уча на контрол, а това става само като си позволиш да излезеш извън контрол и да започнеш да усещаш границите. Състезавам се в клас Stock, а колата ми е такава, каквато я карам и по улицата, включително със стриит гуми (Falken, които и на писта се държат изключително добре).

Вече доста време не променям автомобила – целта ми винаги е била да променям себе си, да надграждам уменията си и по-добрите резултати да идват от мен, а не от машината. Миналата година пробвах с по-спортно окачване, с което определено усещането беше много по-различно, затова в момента търся възможно най-подходящото, което да сложа.

Винаги съм искала да карам, да се забавлявам и да се уча! А до себе си имам най-добрите учители, моя отбор Mirafiori Team. Всички те много ми помагат – Алекс Язов, Стефан Цанков, Иво Алексов, Стефан Зашев, Явор Алексов и изобщо момчетата, които са част от това голямо семейство! Без тях съм наникъде! Радвам се и че брандове като Ozone.bg и Prestigio решиха да ме подкрепят в тази ми страст! Явно когато човек има желание да направи нещо и е насочил енергията си натам, то привлича останалите и започва да се случва. Освен карането на писта – голямата ми, ОГРОМНАТА ми страст е дрифтът! За мен това е съвършен танц, изкуство, висока технология, техничност и умения! Възхищавам се на нивото, до което са достигнали хора като Алекс, Арчи и Зашев! Аз съм много далече още от каране в тази дисциплина, но обожавам да гледам, просто ме омагьосват…

Това е на кратко за мен, че даже малко дълго стана. Ако ви е интересно да научите повече, може да ме намерите във Facebook, Instagram и Youtube, или пък по автомобилните събития – не пропускам, че даже участвам в организацията на няколко от тях, но за това някой друг път.

Автори на снимките: Dimo Zhelevski, Kiril Hristov, Paskal Popov, StudioLight.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

lucid hd7 reviews